Zinību dienā Vērmanes dārzā būs informatīvā policijas iela

Valsts policijas Vērmanes dārzā speciāli izveidotajā policijas ielā Zinību dienā būs iespējams vērot policijas ekipējumu un saņemt informāciju par pašaizsardzību.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde informēja, ka ielā būs atvērtas bērnu radošās darbnīcas, kurās varēs pārbaudīt zināšanas par policijas darbu un drošības jautājumiem. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt policijas motociklus, demonstrēs arī policijas ekipējumu. Lai atsvaidzinātu zināšanas par uzvedību uz ceļa, strādās arī satiksmes regulētājs.

Par sevišķi atraktīviem priekšnesumiem rūpēsies Speciālo uzdevumu bataljons, kas ik stundu 13 minūtes rādīs tuvcīņas paraugdemonstrējumus un sniegs informāciju par pašaizsardzību.

Savukārt kinologu dienesta pārstāvji piedāvās iespēju tikties ar policijas suņiem. Bērni varēs piedalīties pat suņu apmācības procesā – turēt tos pavadā un rādīt komandas.

Vērmanes dārzā darbosies arī Ekspertīžu birojs, kas sniegs informāciju par uzvedību notikuma vietā un ļaus iesaistīties pirkstu nospiedumu un pēdu atlējumu radīšanas procesā.

Līdzās šīm aktivitātēm varēs apmeklēt arī Valsts policijas koledžas stendu. Šeit būs iespējams izmēģināt arī šaušanu ar elektronisko ieroci.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.