Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos papildu līdzekļus plāno piešķirt RS un sociālajai jomai

Rīgas pašvaldības šā gada budžeta grozījumos papildu līdzekļus plānots piešķirt Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" (RS) un sociālajai jomai, norāda Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņš norādīja, ka Rīgas dome (RD) katru gadu pavasarī un rudenī vērtē pašvaldības budžeta programmu izpildi un šogad izmaiņas nepieciešamas vismaz trijās jomās, tostarp pieaug to iedzīvotāju skaits, kam nepieciešams pašvaldības sociālais atbalsts.

Pēc Amerika teiktā, papildu nepieciešami gan garantētā minimālā ienākuma (GMI), gan dzīvokļu pabalsti, un kopumā Rīgas pašvaldības sociālā budžeta izdevumus plānots palielināt par 3,8 miljoniem latu.

Tāpat pašvaldībai jānodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumi, kam RS šogad lūdz piešķirt vēl četrus miljonus latu. Tiesa, šis jautājums vēl tiks skatīts RD Satiksmes un transporta lietu komitejā, un pagaidām vēl ir pāragri pateikt, cik lieli līdzekļi RS tiks piešķirti, uzsvēra Rīgas vicemērs.

Savukārt līdz vienam miljonam latu plānots piešķirt komunālajiem maksājumiem dažādām pašvaldības iestādēm, tostarp bērnudārziem un pašvaldības policijai. "Tuvojas rudens, un pieaugs izdevumi gan elektrībai, gan siltumam," paskaidroja Ameriks.

Grozījumu dēļ Rīgas pašvaldības budžeta deficītu gan nav plānots palielināt, viņš piebilda un informēja, ka pieaug pašvaldības ieņēmumi. Tostarp iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi varētu pārsniegt prognozēto par 10 miljoniem latu. "Arī citi ieņēmumi ir ar plusa zīmi," viņš teica.

Galīgo lēmumu par grozījumiem Rīgas pašvaldības 2011.gada budžetā iecerēts pieņemt RD sēdē 1.novembrī.

Jau vēstīts, ka pēc maijā apstiprinātajiem grozījumiem Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta ieņēmumi plānoti 413,473 miljonu latu apmērā, bet izdevumi ‒ 471,56 miljonu latu apmērā. Tādējādi pašvaldības budžetā šogad paredzēts deficīts 58,087 miljonu latu jeb 14% apmērā no budžeta ieņēmumiem.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.