"Rīgas Biržas" pirmo apmeklētāju sagaidīs ar īpašu dāvanu

Mākslas muzeja "Rīgas birža" pirmo apmeklētāju 22.augustā sveiks ar īpašu dāvanu un muzikālu pārsteigumu no Korejas vēstniecības, aģentūra BNS uzzināja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Muzejs durvis vērs pirmdien, 22.augustā, plkst.10 ar trīs pastāvīgām ekspozīcijām un trīs nozīmīgām izstādēm. Muzeja pirmo apmeklētāju svinīgi sagaidīs "Rīgas Biržas" vadītāja Daiga Upeniece, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte un satiksmes ministrs Uldis Augulis, kuri piedalīsies arī muzejam veltītās pastmarku sērijas pirmās dienas aplokšņu un speciālā zīmoga svinīgajā prezentācijā.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana muzeja pirmajā darba dienā notiks no plkst.10 līdz 18. Pastmarkas varēs iegādāties muzeja suvenīru veikalā.

"Rīgas Biržā" šajā gadā būs apskatāmas trīs pastāvīgās ekspozīcijas - Rietumu galerijā izvietotais 18.–20.gadsimta Rietumeiropas porcelāns, Gleznu galerijā – Rietumeiropas 16.–19.gadsimta glezniecības ekspozīcija (Venēcijas un Makarta zāles), kā arī apskatei būs atvērts Sudraba kabinets.

Tāpat muzejā būs apskatāmas divas apjomīgas, vairākus gadus veidotas atklāšanas izstādes, no kurām viena pārmetīs tiltu starp Venēciju un Rīgu (laikmetīgā māksla), bet otra būs veltīta Austrumu un Rietumu kultūru mijiedarbībai pirms vairākiem gadsimtiem. Šajās izstādēs viena muzeja telpās satiksies klasiskais ar laikmetīgo.

Mākslas muzejs "Rīgas Birža" apmeklētājus gaidīs ik dienu no plkst.10 līdz 18, bet piektdienās - no plkst.10 līdz 20. Pirmdienās muzejs būs slēgts.

"Rīgas Biržā" būs izvietotas moderni aprīkotas izstāžu zāles, dažādas ekspozīcijas, bērniem domāta Mazā skola, semināru un konferenču telpas, kafejnīcas, muzeja suvenīru un mākslas katalogu veikals. Jaunums ir arī speciāli veidotās atpūtas zonas un moderno tehnoloģiju pielietojums vietējiem un ārvalstu viesiem. Muzeja darbības lokā ietilps ne tikai izstādes un mūžizglītības un izglītības programmas, bet arī interešu klubi, diskusijas, koncerti un teātra izrādes.

Mākslas muzejs "Rīgas Birža" ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienība.

Jau vēstīts, ka Ārzemju mākslas muzejs šovasar pārvācies no Rīgas pils telpām uz restaurēto Rīgas biržas ēku Vecrīgā.

Rīgas biržas ēka celta 1852.–1855.gadā pēc vācu izcelsmes Pēterburgas arhitekta Haralda Jūliusa Bosses projekta un ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais