Rīgā nolaupa astoņus mēnešus vecu bērnu

Rīgā ceturtdien policija divu stundu laika atguvusi bijušā mīlnieka nolaupītu svešu bērnu.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka ap plkst. 16.30 policijā saņemta informācija par nolaupītu bērnu un jau pēc apmēram divām stundām bērns sveiks un vesels atgūts.

Noskaidrojies, ka savulaik kādam vīrietim ar sievieti bijušas attiecības, kuras gan nebija oficiāli reģistrētas.

Tad pāris izšķīries, taču acīmredzot vīrietis bijušo mīļoto aizmirst nespējis un piedāvājis attiecības atjaunot. Tajā brīdī sieviete jau bija kopā ar citu vīrieti, no kura piedzimis bērns.

Taču bijušo mīlnieku šāds apstāklis nav traucējis, viņš piedāvājis satikties un aprunāties. Sieviete piekritusi un uz tikšanos paņēmusi astoņus mēnešus veco bērnu.

Tikšanās un saruna notikusi vīrieša automašīnā. Vīrietis atkārtoti piedāvājis atgriezties pie viņa, bet sekojis noraidījums, kas vīrieti sadusmojis.

Vīrietis kļuvis agresīvs, sācis sievieti sist un, paņemot bērnu, paziņojis, ka gadījumā, ja sieviete pie viņa neatgriezīsies, tad bērnam klāsies plāni.

Vīrietis ar automašīnu un bērnu aizbraucis, bet sieviete palikusi uz ielas.

Viņa gan nekavējoties ziņojusi policijai, kura bērna meklēšanā iesaistīja lielus spēkus.

Vienā no pārbaudāmajām adresēm policija vīrieti atrada un pierunāja atvērt durvis. Pēc tam viņu aizturēja un raudošo bērnu atdeva mātei.

Pret 1983.gadā dzimušo un savulaik par laupīšanu tiesāto vīrieti sākts kriminālprocess par mazgadīgā nolaupīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz divpadsmit gadiem.

Svarīgākais