Bīstams skrējiens

Lai gan gājēju pāreja, kas savieno Rīgas Centrālo staciju ar universālveikalu Stockmann jau vairāk nekā nedēļu ir slēgta, cilvēki joprojām turpina šķērsot ielu pa braucamo daļu, ignorējot jauno gājēju tuneli un radot ne mazums bīstamu situāciju sev un autovadītājiem.

"Es nezinu, kur tas tunelis ved," apgalvo Marija, grasoties šķērsot ielu neatļautā vietā, bet pēc Neatkarīgās paskaidrojuma, ka tas savienots ar jau esošo tuneļu sistēmu pie Centrālās stacijas, dodas uz tuneli. Tomēr ne visi gājēji ielu šķērso tik nedrošā veidā nezināšanas dēļ – Raimonds ir pārliecināts, ka pazemes gājēju pārejas izmantošana aizņem pārāk daudz laika. Savukārt Anna atzīstas, ka baidās iet caur tuneli, jo bieži dzirdēts, ka pazemē pulcējas narkomāni un kabatzagļi.

Sašutis par gājēju rīcību ir autovadītājs Kristaps. Viņš stāsta, ka gājēji mēdz sastāties uz ielas braucamās daļas, jo tās vidū ir barjera ar aptuveni pusmetru lielu spraugu, caur kuru gājēji mēģina izlīst – kamēr viens tai iziet cauri, pārējie gaida uz brauktuves, bet autovadītājiem jāpārkārtojas uz labējo braukšanas joslu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Prauliņa zināja teikt, ka tuvākajā laikā plānots izvietot informatīvos plakātus par tuneli un liftu līdzšinējās gājēju pārejas vietā. Tāpat paredzēts izvietot norādes tunelī par tā izeju un virzieniem.

Svarīgākais