Valsts policija pieļauj ļaunprātīgu dedzināšanu pēdējo dienu ēku ugunsgrēkos Rīgā

Valsts policija pieļauj ļaunprātīgu dedzināšanu pēdējo dienu ēku ugunsgrēkos Rīgā.

Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS pastāstīja, ka pēdējo dienu ugunsgrēku iemesli tiek noskaidroti un, protams, policija saskata zināmas likumsakarības, proti, ēkas bija neapsaimniekotas vai vāji apsaimniekotas, kas, pēc policijas uzskata, ir risks arī attiecībā uz zādzībām.

Lai arī ugunsgrēku iemesli vēl tiek noskaidroti, policijai ir aizdomas par neuzmanīgu rīcību ar uguni vai ļaunprātīgu dedzināšanu.

Valsts policijas pārstāvjiem ceturtdien bija kārtējā tikšanās Rīgas domē, kur policija uzsvēra nepieciešamību sakārtot īpašniekiem savus īpašumus, lai tajos neiekļūtu nelūgti cilvēki.

Saruna ar pašvaldības pārstāvjiem bija konstruktīva, un dome solījusi no savas puses runāt ar namīpašniekiem un apsaimniekotājiem par īpašumu sakārtošanu.

Jau ziņots, ka Rīgā pēdējās dienās degušas vairākas neapsaimniekotas ēkas. Pēdējais ugunsgrēks bija trešdienas vakarā Valmieras ielā, kur dega neapsaimniekota koka divstāvu ēka.

Tā kā degšanas platība bija liela un blakus atradās apsaimniekota ēka, tas tika izsludināts par paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku un notikuma vietā ieradās papildu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnika.

Otrdien ugunsdzēsēji dzēsuši arī vairākus degošu māju bēniņus un jumtus Ernesta Birznieka-Upīša, Avotu, Krāslavas un Katoļu ielā.

Svarīgākais