Biķernieku sacīkšu trases jubileju atzīmēs ar vērienīgu sacensību pasākumu

Biķernieku sacīkšu trases 45.gadskārtu nākamsestdien atzīmēs ar vērienīgu pasākumu, kurā paredzētas sacensības gan automašīnām un motocikliem, gan senajiem spēkratiem, informē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Sacensību "Biķernieku trasei 45" svinīgajā atklāšanā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 6.augustā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis, CSDD pārstāvji, trases veidotāji, auto un motosporta veterāni, sportisti un citi motoru sporta entuziasti.

Pēc svinīgā pasākuma pirmie startēs motosportisti, sacenšoties Latvijas motošosejas čempionāta 3.posmā. Tieši motosportisti 1966.gada 30.jūlijā atklāja Biķernieku bāzes pirmo kārtu, sacenšoties 3580 metru garajā meistarības aplī. Savukārt gadu vēlāk atklāja sacīkšu ceļa otro kārtu – 3660 metru garo ātruma apli. Šajā trasē 6.augustā notiks Latvijas čempionāta autošosejā 4.posms, un tur sacentīsies arī vēsturiskie sacīkšu auto – formulas, "Volgas" un "Žiguļi". Pasākuma laikā trases teritorijā varēs aplūkot arī vēsturiskos sacīkšu motociklus no Rīgas Motormuzeja kolekcijas.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš pauda apņēmību saglabāt Biķerniekus kā nacionālo sporta bāzi, kas ir piemērota tehnisko sporta veidu sacensību, treniņu, drošas braukšanas nodarbību, velosporta, slēpošanas un citu sporta un kultūras pasākumu norisei.

"Pirmais uzdevums ir uzlabot trases drošību, kā arī ērtības sportistiem un apmeklētājiem," nākotnes plānus ieskicēja Lukstiņš. "Turpmāk, sadarbojoties ar blakus esošo Rīgas Motormuzeju, plānots izveidot sabiedrībai plaši pieejamu dažādu tehnisko sporta veidu kompleksu ar kultūrvēsturisku nozīmi, kas kalpotu arī kā jauniešu tehniskās jaunrades un izglītības centrs," viņš piebilda.

Svarīgākais