Māras dīķa ūdeni bagātinās ar skābekli

Pēc ķīmiskās avārijas Mārupītē, kuras dēļ ir gājušas bojā visas zivis, Māras dīķi mēneša garumā bagātinās ar skābekli, informē pašvaldības uzņēmuma "Rīgas dārzi un parki" vadītāja vietnieks Uldis Petrevics.

Tas tiks veikts, lai Māras dīķa stāvošais ūdens attīrītos ātrāk.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis apstiprināja, ka izpilddirektora rīkojums par naudas piešķiršanu šim mērķis jau sagatavots un finansējuma piešķiršana "garumā netiks vilkta". Tas izmaksās aptuveni 10 tūkstošus latu.

Pie Māras dīķa ietekas iecerēts nogremdēt īpašu ierīci, kas ūdeni papildinās ar skābekli, ko veiks uzņēmuma "Eko osta". Pēc pašvaldības uzņēmuma "Rīgas dārzu un parku" vadītāja Agra Kalnkaziņa teiktā, dabiskā ceļā ūdens no ķīmiskajiem savienojumiem attīrīsies triju gadu laikā. "Straujāka pašattīrīšanās tieši Māras dīķī gaidāma tikai pavasarī, kad ir lielāka ūdens apmaiņa," sacīja Kalnkaziņš.

Jau vēstīts, ka ķīmiskais piesārņojums Mārupītē ieplūda 3.jūlijā pēc ugunsgrēka uzņēmuma noliktavā, kur glabājās sadzīves ķīmijas preces. Piesārņojuma dēļ bojā gāja visas Mārupītes un Māras dīķa zivis – kopumā tika savāktas pusotra tonna beigtu zivju. Piesārņojums radīja arī bažas par dzeramā ūdens piesārņojumu mājsaimniecībam Mārupītes apkārtnē, kuras ūdeņi ņem no akas un urbumiem.

Svarīgākais