Ušakovs darbā atgriezīsies pēc divām nedēļām

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs"), kurš svētdien pēc ārstēšanās atgriezīsies Rīgā, vēlākais, pēc divām nedēļām plāno atgriezties arī darbā.

Mēra pārstāve Anna Kononova aģentūrai BNS pavēstīja, ka Ušakovam pēc atgriešanās Rīgā vēl pāris nedēļu būs slimības lapa. Precīzu datumu, kad Rīgas mērs atsāks darba pienākumu pildīšanu, vēl nevarot pateikt, bet tas būšot ne vēlāk kā pēc divām nedēļām.

Ušakovs pašlaik vēl turpina rehabilitācijas kursu Berlīnes klīnikā un Rīgā atgriezīsies 10.jūlijā.

Jau vēstīts, ka Ušakovs slimnīcā Vācijā nonāca pēc sabrukšanas "Nordea" Rīgas maratona laikā, piedaloties pusmaratona distancē. Berlīnes klīnikā politiķis tika nogādāts 24.maijā, jo pārkaršanas sindroma dēļ bija cietusi viņa iekšējo orgānu sistēma un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ieteica pārvest viņu turpmākai ārstēšanai uz ārzemēm, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu slimību ārstēšanā.

Kopumā pēc Rīgas maratona slimnīcā nonāca 15 cilvēku.

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais