Piesārņojumus no Mārupītes nonācis Daugavā, taču niecīgā koncentrācijā

Piesārņojums no Mārupītes nonācis Daugavā, taču tā koncentrācija esot tik maza, ka cilvēkam nav bīstama, LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

"Speciālisti saka, ka Daugavā tas nerada cilvēkam bīstamu piesārņojumu," teica Ameriks. Viņš arī sacīja, ka šobrīd Mārupītē zivju neesot, bojāgājušās tiekot savāktas, lai ar tām nesaindējas putni.

Vicemērs informēja, ka arī otrdien un turpmākas dienas "Rīgas ūdens" Mārupes iedzīvotājiem turpinās piegādāt bezmaksas dzeramo ūdeni.

Jau vēstīts, ka svētdien no noliktavu kompleksa "Baltais vējš" Kārļa Ulmaņa gatvē 15 izplūdušas bīstamas ķīmiskas vielas, kas piesārņoja Mārupīti.

Valsts policija ir sākusi kriminālprocesu par mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu. Tomēr, izvērtējot nozieguma sekas, kriminālprocesa pants vēl varētu tikt pārklasificēts, aģentūrai BNS atzina Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis. Viņš gan nevarēja pateikt, cik ilgu laiku prasīs seku izvērtēšana, bet solīja informēt, kolīdz tas būs paveikts.

Tikmēr nav nekādu bažu, ka Mārupē notikušais piesārņojums varētu ietekmēt dzeramā ūdens kvalitāti Rīgā – tas pirms attīrīšanas tiek ņemts Rīgas HES ūdenskrātuvē pie Salaspils, kuru Mārupītes piesārņojums noteikti neaizsniedz, teica "Rīgas ūdens" pārstāve Signe Dreijere un piebilda, ka par dzeramā ūdens kvalitāti jāuztraucas Mārupes tuvumā esošo lokālo aku lietotājiem

Svarīgākais