Pēc ķīmiskās avārijas "Rīgas ūdens" mārupiešiem cisternās piegādā dzeramo ūdeni

"Rīgas ūdens" Mārupes iedzīvotājiem svētdien un turpmākajās dienās dzeramo ūdeni piegādās ar cisternām.

"Rīgas ūdens" norāda, ka ūdeni piegādās tik ilgi, kamēr pilsētas iedzīvotājiem nebūs pieejams nekaitīgs dzeramais ūdens, nolemts sarunā ar Rīgas pašvaldību.

Par lietojama dzeramā ūdens piegādi rūpējas arī Mārupes novada dome.

Tikmēr nav nekādu bažu, ka Mārupē notikušais piesārņojums varētu ietekmēt dzeramā ūdens kvalitāti Rīgā - tas pirms attīrīšanas tiek ņemts Rīgas HES ūdenskrātuvē pie Salaspils, kur Mārupītes piesārņojums noteikti neaizsniedz, teica "Rīgas ūdens" pārstāve Signe Dreijere, piebilstot, ka par dzeramā ūdens kvalitāti jāuztraucas Mārupes tuvumā esošo lokālo aku lietotājiem.

Jau vēstīts, ka noliktavu kompleksā "Baltais Vējš", no kuras izplūdušas bīstamas ķīmiskas vielas, kas piesārņo Mārupīti, iespējams, aizdedzināta ļaunprātīgi

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks izcēlās plkst. 00.14 noliktavā, kas atradās biroju ēkā "Baltais Vējš". Nodegusi tikai noliktava, bet biroju ēku izdevies glābt. Noliktavā atradās daudz un dažādas ķīmiskās vielas, sākot no šķīdinātājiem līdz pat skābēm. Notikuma vietā strādāja 15 tehnikas vienības. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 13.41.

Mārupīte ietek Daugavā aiz Raņķa dambja Āgenskalna līcī. Mārupīte sākas Medema purvā starp Stūnīšiem un Tīraini.

Svarīgākais