Svētku brīvdienās palīdzību var lūgt dežūrārstiem

Līgo svētku brīvdienā, arī 25.jūnijā, ārpus ģimenes ārstu darba laikā medicīnisko palīdzību nodrošinās dežūrārsti, aģentūru BNS informēja Veselības norēķinu centra pārstāvis Toms Noviks.

Rīgā dežūrārsti būs pieejami no plkst.8 līdz plkst.15, bet citās Latvijas pilsētās dežūrārstu pieejamības laiki var būt citādi.

Noviks stāstīja, ka dežūrārsti sniegs palīdzību visiem iedzīvotājiem ārstniecības iestādes darbības teritorijā, neatkarīgi no tā, pie kura ģimenes ārsta pacients ir reģistrēts. Vēršoties pie dežūrārsta ārstniecības iestādē, pacientam jāmaksā pacienta iemaksa viena lata apmērā.

Jau ziņots, ka mediķu konsultāciju var saņemt arī pa tālruni – maijā tika atklāts ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, kura numurs ir 66016001. Pieredzējuši ģimenes ārsti un ārsta palīgi padomus sniedz darba dienās no plkst.18 līdz plkst.8 no rīta, bet brīvdienās un svētku dienās visu diennakti.

Nepieciešamības gadījumā, ja pēkšņi pasliktinājies veselības stāvoklis, apdraudot veselību vai dzīvību, ir jāsauc ātrā palīdzība.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais