Topošie dizaineri pārveidos Abrenes ielas galapunkta pieturas

Jaunie mākslinieki pārveidos vizuālo noformējumu sešām Abrenes ielas galapunkta pieturvietām Rīgā, piešķirot tām māksliniecisku individualitāti.

"Rīgas satiksmes" (RS) komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis inform, ka Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas studenti vides dizaina projekta realizāciju Abrenes ielas galapunkta pieturvietās sāks jau otrdien, 14.jūnijā.

Ideja pārveidot tieši Abrenes ielas galapunktu radusies, jo tas atrodas Rīgas centrā un ir lielākais – katru dienu tajā apkalpo vairākus tūkstošus pasažieru. Uzņēmums uzrunājis LMA studentus izmēģināt savus spēkus pilsētvides atdzīvināšanā un, tā kā saņemti vairāki interesanti risinājumi, nolēmis dot iespēju katram idejas autoram realizēt savu radošo ieceri dzīvē.

Autobusu galapunkts Abrenes iela ikdienā apkalpo gandrīz pusi no visiem RS autobusu maršrutiem. Ikdienas gaitas šeit veic 30 autobusu maršruti, kas pasažierus tālāk nogādā uz dažādiem Rīgas mikrorajoniem. Piemēram, ir maršruti, kas apkalpo Vecmīlgrāvi, Jaunciemu, Zolitūdi, Dārziņus, Mežaparku, kā arī nogādā pasažierus līdz lidostai "Rīga", Mārupei, Piņķiem un citiem Rīgas mikrorajoniem vai no Rīgas netālu esošām vietām.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais