Daugavā pie Vanšu tilta notiks vindsērfinga sacensības

Daugavā starp Akmens un Vanšu tiltu piektdien notiks vindsērfinga sacensības "Rīgas Regate".

Sacensību starts plānots plkst.14.30, savukārt pēdējie braucieni varētu norisināties līdz ar saules rietu, ja vien vēja virziens un ātrums būs labvēlīgi braucējiem. Sagaidāms, ka sacensības no abiem Daugavas krastiem un tiltiem vēros vairāki simti interesentu.

Parasti vindsērfinga sacensības notiek Ķīšezerā vai kādā citā no pieejamākajām Latvijas akvatorijām, taču šogad ar Rīgas domes un "Swedbank" atbalstu vienas sacensības risināsies pašā galvaspilsētas centrā. Gaidāms, ka "Rīgas Regatē" piedalīsies tādi Latvijas vārdu pasaulē nesuši vindsērfinga entuziasti kā pasaules vicečempions Gunārs Rozenbergs, olimpiete Vita Matīse, Eiropas čempione "Raceboard" klasē Ilona Grīnberga-Dzelme, vairākkārtējs Latvijas un Baltijas čempions vindserfingā "Formula" klasē, pasaules čempions ledus burāšanā Jānis Preiss un citi. Sacensības komentēs Ēriks Loks.

"Rīgas Regati" rīko Latvijas Vindsērfinga asociācija sadarbībā ar Rīgas domi.

Pērn Liepājā notika pasaules čempionāts vindsērfingā "Raceboard" klasē, bet šogad augustā Liepāja uzņems sportistus un viesus uz Eiropas čempionāta un "Grand Prix" pasaules tūres sacensībām populārākajā un ātrākajā vējdēļu klasē "Formula Windsurfing".

Svarīgākais