Sabiedriskā transporta nakts reisus nedēļas nogalē izmantojuši 1218 cilvēku

Rīgā nedēļas nogalē pirmos sabiedriskā transporta nakts reisus izmantojuši 1218 cilvēku un visvairāk pasažieri devušies uz Āgenskalnu, Zolitūdi, kā arī Juglu un Mežciemu.

Rīgas satiksmes runasvīrs Viktors Zaķis aģentūrai BNS pastāstīja, ka naktī uz sestdienu visvairāk pasažieru devušies uz Āgenskalnu un Zolitūdi, bet naktī uz svētdienu – uz Juglu un Mežciemu. Vismazāk pasažieru braukuši uz Mežaparku.

Pasažieri, kuri izmantojuši autobusu nakts reisus, bijuši informēti par to, ka e-talons braukšanai nakts maršrutos nav derīgs, biļete nakts laikā nopērkama tikai pie vadītāja un tā maksā vienu latu. "Rīgas satiksmē" sūdzības saistībā ar nakts reisu organizēšanu nav saņemtas, sacīja Zaķis.

Nakts braucienu laikā vandalisms autobusos nav konstatēts, apliecināja "Rīgas satiksmes" pārstāvis.

Jau vēstīts, ka Rīgā no 10.jūnija naktīs uz sestdienu un svētdienu pa desmit sabiedriskā transporta maršrutiem kursēs midibusi, tie pagaidām plānoti līdz augusta beigām.

Dzeltenie midibusiņi naktīs uz sestdienu un svētdienu kursē no pieturas Raiņa bulvārī iepretī Centrālajai stacijai. Tie pieejami maršrutos Centrālā stacija–Teika–Jugla–Mežciems, Centrālā stacija–Sarkandaugava–Vecmīlgrāvis, Centrālā stacija–Iļģuciems–Bolderāja, Centrālā stacija–Āgenskalns–Imanta, Centrālā stacija–Purvciems–Dreiliņi, Centrālā stacija–Pļavnieki, Centrālā stacija–Ķengarags, Centrālā stacija–Pleskodāle–Zolitūde, Centrālā stacija–Čiekurkalns–Mežaparks, kā arī Centrālā stacija–Vienības gatve–Ziepniekkalns.

Visi autobusi no pilsētas centra uz mikrorajoniem dodas vienlaicīgi veselās stundās no pusnakts līdz plkst.5, lai būtu vieglāk orientēties kustības sarakstā. No otra galapunkta uz pilsētas centru plānots, ka autobusi izies plkst.0.30, 1.30, 2.30, 3.30 un 4.40, bet maršrutos no Ķengaraga, Mežaparka un Čiekurkalna, Ziepniekkalna un Vienības gatves – arī plkst.5.30.

Brauciena maksa visiem pasažieriem ir viens lats, un biļeti iespējams iegādāties tikai pie autobusa vadītāja. Nakts reisi ietilpst komercpārvadājumu grupā, tādēļ tiem nav piemērota parastā sabiedriskā transporta pārvadājumu maksa, nedz arī kādi braukšanas maksas atvieglojumi, izņemot tās personas, kurām tiesības izmantot sabiedrisko transportu bez maksas ir paredzētas Invaliditātes likumā.

Autobusu vadītāji pēc pasažieru pieprasījuma apstāsies tikai sabiedriskā transporta pieturvietās, lai uzņemtu un izlaistu pasažierus. Iekāpšanu un izkāpšanu attiecīgajos maršrutos organizē tikai pa priekšējām durvīm, izņemot, ja busiņu izmanto pasažieri ratiņkrēslos vai māmiņas ar bērnu ratiņiem.

Atiešanas laiki starp galapunktiem ir aptuveni – tie atkarīgi no pasažieru plūsmas. Kustības saraksti pieejami www.rigassatiksme.lv un attiecīgo maršrutu galapunktos.

Plašāku informāciju par "Rīgas satiksmes" piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var iegūt interneta mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.

Svarīgākais