Draudziņas ģimnāzijas ēkas rekonstrukcijas projektu piedāvā izstrādāt par 155 tūkstošiem latu

Rīgas domes (RD) Īpašuma departaments Natālijas Draudziņas vidusskolas ēku rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādei izvēlējies arhitektu biroja "Vizuālās modelēšanas studija" piedāvājumu.

Tas šo tehnisko projektu piedāvājis veikt par 155 855 latiem (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais sludinājums.

Konkursa noteikums bijis izvēlēties lētāko no piedāvājumiem. Kopumā saņemti divi pieteikumi par šīs izglītības ēku rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi.

Savukārt "Arhitektu birojs Krasts" ir iesniedzis sūdzību par Natālijas Draudziņas vidusskolas ēku rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi. Lēmums saistībā ar šo sūdzību pašlaik vēl nav pieņemts, sūdzība jāizskata līdz 7.jūlijam.

Jau vēstīts, ka Natālijas Draudziņas vidusskolas ēku atjaunošana varētu izmaksāt apmēram četrus miljonus latu. Izmaksas ir tik augstas, ņemot vērā, ka viens no skolas korpusiem ir arhitektūras piemineklis, kopumā ēkām ir arī liela kvadratūra.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) iepriekš norādījis, ka būvdarbus skolas ēku kompleksā varētu sākt šā gada rudenī.

Natālijas Draudziņas ģimnāzijā mācās apmēram 450 skolēnu. Pilsētas centrā esošā 13 354 kvadrātmetru lielā skolas platība pašlaik netiek funkcionāli izmantota. Skolas ēku bloks sastāv no vairākiem korpusiem, viens no tiem celts 1910.gadā un ir iekļauts arhitektūras pieminekļu sarakstā, abi pārējie korpusi piebūvēti 1970. un 1980.gadā.

Visas ēkas ir morāli un tehniski novecojušas, atsevišķas būvkonstrukcijas ir avārijas stāvoklī, atjaunošana nepieciešama visiem ēkas inženiertīkliem, klases telpām un skolas virtuves blokam.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola atjaunošanas darbu laikā pārcelsies uz Rīgas 99.vidusskolas ēku Tallinas ielā 57.

Latvijā

Kas notiks ar šobrīd pustukšo Rīgas brīvostu un citām Latvijas ostām; vai patiesi ostās jāsāk būvēt dārgi elitārie dzīvojamie rajoni un biroju telpas; kādēļ mēs labprātīgi atsakāmies arī no sankcijām nepakļautām kravām un cik saprātīgi rīkojamies naudas pelnīšanā – “Neatkarīgās” saruna ar Rīgas brīvostas bijušo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

Svarīgākais