Ušakova ārstēšanai saziedoti vairāk nekā 180 tūkstoši latu

© f64

Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") ārstēšanai nedēļas laikā saziedoti vairāk nekā 180 tūkstoši latu, informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova. Ziedojumi tiek vākti kopš 27.maija.

140 tūkstoši latu ir saņemti ziedojumu kontā, ar telefona īsziņu starpniecību saziedoti nedaudz vairāk kā 20 tūkstoši latu, bet pa maksas tālruni saņemti 21 750 zvani (maksa par zvanu - viens lats).

Kononova arī norādīja, ka par ārstēšanu Berlīnes klīnikā patlaban saņemts depozīta rēķins par 250 tūkstošiem eiro. Savukārt rēķins par transportēšanu no Rīgas uz Berlīni varētu sasniegt 20 tūkstošus eiro. Līdz ar to kopumā šie izdevumi sasniegs aptuveni 190 tūkstošus latu.

Līdz ar to jau patlaban saziedoto līdzekļu pietiks, lai segtu ārstēšanas izmaksas un ziedojumu konts no 6.jūnija tiks slēgts.

Ušakova ģimene pateicas ikvienam, kas grūtajā situācijā atbalstīja viņus, sniedzot palīdzību.

Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Ušakovs pēc sabrukšanas "Nordea" Rīgas maratona laikā, piedaloties pusmaratona distancē, ārstējas Vācijas klīnikā.

Berlīnes klīnikā politiķis tika nogādāts 24.maijā, jo pārkaršanas sindroma dēļ bija cietusi viņa iekšējo orgānu sistēma un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsti ieteica pārvest viņu turpmākai ārstēšanai uz ārzemēm, kur ārstiem ir lielāka pieredze šādu slimību ārstēšanā.

Viņa pārstāvētā politiskā spēka "Saskaņas centra" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs šonedēļ pavēstīja – mērs ir pārliecināts, ka Jāņos varēs iemalkot alu, un izteicis arī vēlmi kopā ar frakciju atzīmēt Līgo svētkus.

Tomēr Kononova aģentūrai BNS pastāstīja, ka paliek spēkā ārstu iepriekš izteiktās prognozes – Ušakovam būs jāturpina ārstēties Vācijā vēl trīs vai četras nedēļas.

Svarīgākais