Rīdziniece Anna Purniņa svin simt gadu jubileju

Savu simto dzimšanas dienu šonedēļ svinēja rīdziniece Anna Purniņa. Sirmā kundze dzīvo Valsts sociālās aprūpes centrā (VSAC) Ezerkrasti Juglas ezera krastā, kurā jūtas ļoti labi. «Man te viss patīk. Nav tādas lietas, kas nepatīk. Patīk priežu mežs apkārt, jo tuvumā pavadīta bērnība,» viņa stāsta.

Ezerkrasti vadītāja Solvita Rudoviča stāsta, ka jubilāre joprojām ir dzīvespriecīga un aktīva. Kopā ar vīru izaudzināti trīs bērni, ir četri mazbērni un četri mazmazbērni. Sveicēju vidū bija daudz piederīgo. Svinīgajā pasākumā viņa nodziedāja mīļāko dziesmu Stādīju ieviņu zilajā kalnā... Muzikālu sveicienu veltīja centra ansamblis, gaviļniece saņēma ziedus un dāvanā 100 latu, kuri pienākas katram rīdziniekam, kas sasniedzis 100 un vairāk gadu. Šogad līdz 25. maijam šo pabalstu ir saņēmuši 24 cilvēki.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.