Rīgas domes deputātu Skuju izslēdz no "Vienotības"

"Vienotības" frakcija Rīgas domē no savām rindām ceturtdien izslēgusi deputātu Jāni Mārtiņu Skuju ("Pilsoniskā savienība", "Vienotība") par apvienības Ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Par to aģentūru BNS informēja frakcijas pārstāve Ieva Graudiņa.

Deputāti min, ka viens no pārkāptajiem Ētikas kodeksa punktiem ir nepieciešamība apzināties, ka "Vienotības" biedra izturēšanās un izteikumi ietekmē politisko partiju apvienības reputāciju.

Skuja uz frakcijas sēdi nebija ieradies.

Nu jau bijušais "Vienotības" pārstāvis šonedēļ intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" asi un atklāti izteicies, ka gaidāmās Saeimas ārkārtas vēlēšanas ir paskubinājušas jau tā sasteigto "Vienotības" partijas dibināšanu. "Tagad patiešām ir gāze grīdā, lai ar turbo ātrumu to nodibinātu. Bet šāda rīcība izraisa vēl lielāku pretestību tajos "Vienotības" biedros, kas bija pret šo sasteigtību," izteicās Skuja.

Viņš arī sacīja, ka "Jaunā laika" kontrolpaketes turētāji var izmantot situāciju, ka "Pilsoniskās savienības" (PS) valde nav leģitīma, un kopā ar partiju "Sabiedrība citai politikai" izlemt, ka dibinās partiju "Vienotība", nelūdzot tajā piedalīties PS.

""Vienotības" zīmols arī jau ir sasmērēts, un es neredzu nevienu punktu, kāpēc vajadzētu veidoties tādai "Vienotības" partijai, kāda pašlaik ir izdomāta. Tikai politiskais pašnāvnieks pašlaik var iesaistīties "Vienotībā"," savās domās dalījās Skuja.

Latvijā

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāj Telšu (Telšiai, Lietuva) vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā, ieliekot simbolisku kapsulu tā pamatos. Paredzams, ka parkā atjaunīgo enerģiju Baltijas valstu tirgum sāks ražot jau 2026. gadā, ienākumiem nonākot Latvijas budžetā. Šis notikums apliecina Latvenergo stratēģisko apņēmību arī turpmāk būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs, izmantojot trīs resursus – ūdeni, sauli un vēju.

Svarīgākais