Brīvdabas muzejā notiks bērnu un jauniešu svētki

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien notiks tradicionālie Rīgas Skolēnu pils svētki "Es atnācu dižoties, nāciet, tautas, skatīties!", kuru laikā notiks koncerts, izrāde un meistardarbnīcas, informēja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Pasākums uz lielās skatuves būs no plkst.13, tā laikā varēs vērot koru, vokālo grupu, pūtēju orķestra muzikālo sniegumu, Tautas deju ansambļa "Uguntiņa", deju studijas "Dzintarjūra", bērnu jogas grupu, ritmoplastikas pulciņu priekšnesumus, kā arī karatē un modes demonstrējumus. Plkst. 16 pie Lielās skatuves sāksies bērnu diskotēka.

Savukārt Usmas baznīcā norisināsies vērienīgs dziedošo kolektīvu koncerts. Tajā uzstāsies vokālais ansamblis "Canzone", džeza un vieglās mūzikas grupa "Spirit of Melody", meiteņu kamerkoris "Tonika", kori "Accolada" un "Rīga". Kurzemes sētā darbosies lietišķās un tēlotājas mākslas studijas, kokapstrādes, dizaina un lego pulciņš, kā arī floristikas meistardarbnīca, spēļu istaba. Skatītājus priecēs arī folkloras kopa "Kokle" un teātris "Zīļuks".

Vairākās brīvdabas muzeja sētās klātesošos līdzdarboties aicinās Skolēnu pils tehniskās jaunrades, sporta, tūrisma pulciņi, piedāvājot iesaistīties orientēšanās sacensībās, tūrisma šķēršļu joslas un alpīnisma sienas pievarēšanā, badmintona spēlē, kā arī šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem. Tāpat varēs piedalīties atraktīvās spēlēs un viktorīnās kopā ar valodu apmācības pulciņa un skolu muzeja audzēkņiem.

Jau devīto gadu maija pēdējā svētdienā Rīgas Skolēnu pils rīko mācību gada noslēguma pasākumu Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Katru gadu šo pasākumu apmeklē vairāk nekā 3000 Rīgas bērnu, jauniešu un viņu vecāku.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais