Sezonu sāk Rīgas āra kafejnīcas

Rīgas Dome ir saņēmusi 300 pieteikumus par āra kafejnīcu izveidošanu, kas ir par 14% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad bija saņemti tikai 263 pieteikumi, nra.lv informēja Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors Ervins Labanovskis.

Āra kafejnīcas, lielākoties, tiks ierīkotas tajās pašas vietās, kur pērn. Ļoti retos gadījumos tiek noraidīti pieteikumi vasaras kafejnīcu ierīkošanai. "Visbiežāk tiek nevis noraidīts pieteikums, bet lūgts komersantam kaut ko mainīt," norādīja Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors, un precizēja, ka lielākoties tiek prasīts mainīt vai nu kafejnīcas izvietojumu uz ielas, vai uzlabot kafejnīcas dizainu atbilstoši videi, kur šī āra kafejnīca atradīsies.

Restorāna "Ottella" saimnieks Guntars Skrastiņš stāsta, ka restorāna terases sezona ir atklāta 15. maijā un īpaši to iecienījuši saulainajā laika, taču tas, ka tā atrodas tuvu ielai nevienu netraucē, jo apmeklētāji var vērot garāmgājējus maltītes laikā. Tāpat īpašnieks rūpējas par terases vizuālo iekārtojumu un šobrīd noris puķu stādīšana ,lai viesim ir patīkami atrasties āra kafejnīcā.

nra.lv aptaujājot kafejnīcu apmeklētājus secina, ka pārsvarā klientiem patīk uzturēties ārā kafejnīcās it īpaši, ja ārā ir skaists laiks un var baudīt ēdienu un vērot garāmgājējus un tas, ka pārsvarā tās atrodas ļoti tuvu braucamajai daļai satrauc vien reto.

Svarīgākais