RS sāk izmeklēšanu par sabiedriskā transporta vadītāja agresiju pret riteņbraucēju

"Rīgas satiksme" (RS) sākusi iekšējo izmeklēšanu par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta vadītāja agresiju, kā dēļ cietis riteņbraucējs, aģentūru BNS informēja RS pārstāve Baiba Bartaševiča.

Izmeklēšana sākta pēc Rīgas domes (RD) deputāta Valda Gavara ("Vienotība") iesnieguma, kurš esot bijis liecinieks sabiedriskā transporta vadītāja agresijai.

Gavars norāda, ka pirmdien ap plkst.18 no centra uz Pļavniekiem braucošā maršruta autobusa Nr.3 šoferis apmēram 30 metru pirms Cēsu ielas pieturas veicis vairākus agresīvus manevrus, lai no brauktuves nostumtu riteņbraucēju, kas pārvietojies paralēli autobusam. Tā dēļ riteņbraucējs kritis uz trotuāra.

Bartaševiča pastāstīja, ka šāds gadījums RS dispečerdienestā nav fiksēts, tāpat nav saņemta informācija no Valsts ceļu policijas. Tomēr Brataševiča atzina, ka šāda vadītāju rīcība ir sodāma un nav attaisnojama.

"Ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm mēs mēģinām veicināt riteņbraukšanu Rīgā, piešķiram milzīgas finanses, lai attīstītu riteņbraukšanas kultūru, prasām no autobraucējiem pieklājību un iecietību, bet diemžēl sabiedriskā transporta šoferi, kuriem būtu jārāda piemērs citiem autobraucējiem, rīkojas agresīvi un šokējoši," uzsvēra deputāts Gavars.

Ar iesniegumu un lūgumu izvērtēt notikušo Gavars ir vērsies pie RS valdes priekšsēdētāja Leona Bemhena. Tāpat deputāts ir apņēmies sekot, vai agresīvais autobusa šoferis tiks sodīts.