"Rīgas Centrāltirgus" apsekos Gaļas paviljona metāla konstrukcijas

Rīgas pašvaldības uzņēmums "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) apsekos gaļas paviljona loku metāla konstrukcijas, pastāstīja RCT mārketinga projektu vadītājs Ivars Jakovels.

Viņš norādīja, ka gaļas paviljona metāla konstrukciju ekspertīze nav notikusi kopš paviljona nodošanas ekspluatācijā 1930.gadā. "Centrāltirgus Gaļas paviljons ir sabiedriski nozīmīga būve, kuru ik dienu apmeklē vairāki desmiti tūkstoši apmeklētāju," uzsvēra Jakovels un minēja, ka tādēļ jāapseko novecojušās konstrukcijas.

Metāla konstrukciju ekspertīze arī nepieciešama, lai apzinātu iespējamās Gaļas paviljona rekonstrukcijas izmaksas. "Lai gatavotos Gaļas paviljona rekonstrukcijai un apzinātu remonta iespējamās izmaksas, jāveic arī tā metāla konstrukciju ekspertīze," sacīja Jakovels.

RCT ir izsludinājis iepirkumu par Gaļas paviljona loku metāla konstrukciju apsekošanu, kuram var pieteikties līdz 24.maijam. Mārketinga projektu vadītājs informēja, ka iepirkuma ietvaros paredzēta tikai konstrukciju apsekošana un slēdziens par to tehnisko stāvokli.

Pēc Jakovela teiktā, konstrukciju apsekošana varētu izmaksāt aptuveni 5000 latu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.