Pārdaugava aicina uz Arkādijas parka vārda dienu

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija sestdien aicina uz Pārdaugavas svētkiem "Arkādijas parka 100. vārda diena.

Svētku mērķis ir akcentēt Pārdaugavu Rīgas koptēlā, izceļot tās kultūrvēsturisko mantojumu, skaisto vidi un kultūras daudzveidību, kā arī atjaunot senās tikai šai pilsētas daļai raksturīgās tradīcijas.

Pārdaugavas svētku programma sāksies ar sportiskām aktivitātēm. No plkst.10 notiks tradicionālais skrējiens ģimenēm "Arkādijas apļi", bērnu riteņbraukšanas sacensības un jauniešu futbola turnīrs. Svētkus atklās plkst.12 Arkādijas parka estrādē.

Uz skatuves visu dienu notiks Pārdaugavas kultūras centru un interešu izglītības iestāžu kolektīvu koncerti. Plkst.16 svētku viesus iepriecinās seksteta "BELLACCORD" akustiskās mūzikas koncerts "Arkādijas noskaņas".

Plkst.17.30 Rīgai tiks sūtīts lielais Pārdaugavas sveiciens, bet no plkst.19 līdz 23 Arkādijas parka skatuve tiks atvēlēta grupai "Baltie lāči", kas dos iespēju kārtīgi izdejoties zaļumballē.

Svētku laikā parkā darbosies Arkādijas pilsētiņa ar atraktīvām darbnīcām, būs gardumu, grāmatu un amatnieku tirgotavas, darbosies kafejnīca. Īpašā "Kino teltī" varēs skatīties dokumentālās filmas par Pārdaugavu, tikties ar to veidotājiem. Darbosies tuvējie Ojāra Vācieša un Jāņa Akurātera muzeji, būs izstādes un teātra studijas "Rampa" izrāde. Rīgas Katoļu ģimnāzijā būs atvērto durvju diena un garīgās mūzikas koncerts. Savukārt Torņakalna baznīcā plkst.18 notiks ekumeniskais dievkalpojums ar dziedātājas Lindas Leen piedalīšanos.

Arkādijas parks ir viena no skaistākām atpūtas vietām Rīgā ar interesantu vēsturi. 1808. gadā tika izveidots privāts dārzs, bet 1911.gadā parka izbūvi pabeidza un tas tika pārdēvēts par Arkādijas parku.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais