Rīgā sabiedriskā transporta nakts reisi būs jau jūnijā

Rīgā piektdienu un sestdienu naktīs no 8.jūnija sāks kursēt sabiedriskais transports, kas reizi stundā no galapunkta Raiņa bulvārī brauks uz visiem Rīgas mikrorajoniem.

Tāpat no 8.jūnija tiks atcelta bagāžas maksa "Rīgas satiksmes" transportā.

Biļete par braucienu nakts laikā maksās vienu latu. Naktī izmantos dzeltenos "Ikarus" midibusus, kas brauks ierastajos maršrutos, sasniedzot visus Rīgas mikrorajonus. Informācija par grafiku tiks publicēta vēlāk, aģentūru BNS informēja Rīgas domes (RD) pārstāve Anna Kononova.

Pašlaik sabiedriskā transporta nakts reisus plānots norīkot vasaras periodā, taču, ja iedzīvotāju atsauksme būs liela, tad tiks lemts par to pagarināšanu arī citā periodā.

To, cik šī iniciatīva izmaksās, "Rīgas satiksme" vēl aprēķinās, taču jāņem vērā, ka biļete par braucienu naktī maksās vairāk – vienu latu, līdz ar to nakts reisi varētu atmaksāties, piebilda Kononova.

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") arī uzdevis "Rīgas satiksmei" sekot rīdzinieku attieksmei pret izmaiņām maršrutu sarakstā, kas ir ieviestas šonedēļ saistībā ar reisu skaita samazināšanu atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos. Ja iedzīvotāji par to sūdzēsies, uzņēmumam būs vēlreiz jāpārskata sabiedriskā transporta kursēšanas grafiks.

Tāpat Ušakovs uzdeva "Rīgas satiksmes" vadībai sekot līdzi lieliem kultūras un citiem sabiedriskiem notikumiem pilsētā un savlaicīgi lemt par nepieciešamību norīkot papildu sabiedriskā transporta reisus. Tā lemts, ņemot vērā Muzeju nakts pieredzi, kad tās rīkotājiem tika atteikts organizēt sabiedrisko transportu. Rīgas mērs norādījis, ka "Rīgas satiksmei" jāplāno un jānodrošina iedzīvotājiem iespēja nokļūt mājās pēc lieliem pasākumiem.

Piektdienas rītā "Radio 101" ēterā Ušakovs gan stāstīja, ka Rīgā nakts laikā regulārs sabiedriskais transports uz pilsētas mikrorajoniem atgriezīsies, kad "Rīgas satiksme" pārņems maršrutu taksometru saimniecību. Līdz ar maršrutu taksometru apvienošanu "Rīgas satiksmes" pārziņā no 2012.gada 1.janvāra sagaidāms, ka arī naktī no Centrālās dzelzceļa stacijas uz visiem mikrorajoniem reizi stundā kursēs maršruta taksometri.