"Rīgas siltumam" klienti par patērēto siltumenerģiju parādā 12 miljonus latu

Rīgas siltumapgādes uzņēmumam "Rīgas siltums" (RS) debitoru parādi par patērēto siltumenerģiju veido 12 miljonus latu, aģentūrai BNS pavēstīja RS Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa pastāstīja, ka šogad rēķinu nomaksa tiek veikta par 3% sliktāk, nekā tas bija 2009./2010.gada apkures sezonā.

"Ik gadu vasaras mēnešos tiek dzēsti aizkavētie ziemas maksājumi. Apsaimniekotāju un īpašnieku aktivitātes, lai nokārtotu parādsaistības par patērēto siltumenerģiju, vērtējamas kā stabilas – pamazām tiek samaksāti apkures sezonas parādi, kā arī kopā ar speciālistiem tiek izstrādāti un saskaņoti parādu samaksas grafiki," teica Rence.

Viņa piebilda, ka, analizējot apsaimniekotāju darbu, secināts, ka tie uzņēmumi, kas rūpīgi strādāja ar mājas iedzīvotājiem, apkures sezonas laikā spēja labi norēķināties par patērēto siltumenerģiju, tādējādi neuzkrājot parādus un kavējuma procentus.

Rence norādīja, ka vidējais siltumenerģijas tarifs 2010./2011.gada apkures sezonā bija 35,49 lati par megavatstundu (MWh) un apkures sezona ilgusi 192 dienas. Aktīvā apkures sezona ir bijusi viena no aukstākajām pēdējo piecu gadu laikā, kad vidējā āra gaisa temperatūra bijusi -0,4 grādi. Visaukstākie mēneši bijuši februāris un decembris, informēja Rence.

RS piegādā siltumenerģiju 5169 dzīvojamiem namiem un 2182 nedzīvojamām ēkām.

Pēc kompānijā sniegtās informācijas, "Rīgas siltums" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2009.gada oktobra līdz 2010.gada septembrim, strādāja ar aptuveni 112 miljonu latu apgrozījumu un aptuveni četru miljonu latu peļņu. RS apgrozījums ir samazinājies par 20%, savukārt peļņa – par 18,4%.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais