Uz 1700 rīdziniekiem ir viens pašvaldības policists

Rīgā ir 864 pašvaldības policisti, kas nozīmē kā uz 1700 rīdziniekiem ir viens policijas darbinieks.

"Tas nav daudz," trešdienas rītā "Latvijas Avīzē" pubilcētā intervijā saka Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs.

Runājot par darbinieku atlasi, viņš saka: "Pieņemam darbā tikai Latvijas pilsoņus ar vidējo izglītību, valsts valodas prasmi augstākajā līmenī un labu veselību. Tad pārrunājam ar cilvēku, kāpēc viņš izvēlas šo darbu. Noris dažādi testi, kuros atklājas pretendenta morālā un fiziskā sagatavotība. Ja viss kārtībā, sākas trīs mēnešu mācības – teorētiskās, praktiskās, taktiskās mācības. Ja cilvēks grib, spēj un saprot, ko dara, vēl jānokārto atestācija un jāsāk strādāt.."

Viņš stāsta, ka amātā stājies 2002. gadā, un vēl vairākus gadus iestādē bija aptuveni par 50 latiem mazāka alga nekā valsts policijā. "Tad bieži pašvaldības policijas darbinieki, apguvuši iemaņas, pēc pusgada pārgāja uz valsts policiju. Pēc tam kad 2006. gadā Rīgas dome ieviesa vienotu atalgojuma sistēmu, mūsu algas pacēla apmēram par 28 procentiem. Tad vēl nopietnāk pievērsāmies labu policistu atlasei un mācību kvalitātei. Kopš 2008. gada, neskatoties uz augstajām prasībām, mums pastāvīgi ir konkurss uz brīvajām štata vietām. Jo algas aptuveni par 70 – 80 latiem augstākas nekā valsts policijā," klāsta Geduševs.

Latvijā

Slimnīcām ir problēmas ar finansējuma plānošanu tekošā gada griezumā, jo tās faktiski pieraksta pacientus uz operācijām, kurām nauda nav paredzēta, izriet no veselības ministra Hosama Abu Meri (JV) paustā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma".

Svarīgākais