Rīgas dome saņēmusi jau 300 pieteikumu vasaras kafejnīcu ierīkošanai

Rīgas dome saņēmusi jau 300 pieteikumu vasaras kafejnīcu ierīkošanai, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors Ervins Labanovskis.

Viņš pavēstīja, ka līdz šim saņemti 300 pieteikumu vasaras kafejnīcu veidošanai, kas ir par 14% vairāk nekā pērn attiecīgajā laikā posmā. "Pagājušogad 12.maijā bija 263 iesniegumi," informēja Labanovskis.

Vasaras kafejnīcas arī šogad plānots ierīkot tajās pašās vietās, kur pērn. "Īpašas izmaiņas teritoriālā ziņā netiek plānotas," sacīja Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors.

Pēc Labanovska teiktā, ļoti retos gadījumos tiek noraidīti pieteikumi vasaras kafejnīcu ierīkošanai. "Visbiežāk tiek nevis noraidīts pieteikums, bet lūgts komersantam kaut ko mainīt," norādīja Uzņēmējdarbības koordinācijas centra direktors un precizēja, ka lielākoties tiek prasīts mainīt vai nu kafejnīcas izvietojumu uz ielas, vai uzlabot kafejnīcas dizainu atbilstoši videi, kur šī āra kafejnīca atradīsies.

Labanovskis jau iepriekš aģentūrai BNS klāstīja, ka lielākā vasaras kafejnīcu ierīkotāju aktivitāte gaidāma maijā. Marta beigās Rīgas dome bija saņēmusi 50 pieteikumu vasaras kafejnīcu ierīkošanai.

Svarīgākais