Šodien Rīgā atklās strūklaku darbības sezonu

Rīgā šodien, svinīgi iedarbinot strūklaku Kronvalda parkā pie Kongresu nama, atklās strūklaku darbības sezonu.

Kronvalda parka strūklakas iedarbināšanas pasākumā piedalīsies Rīgas mērs Nils Ušakovs, Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko un "Rīgas dārzu un parku" vadība.

Arī pārējās strūklakas galvaspilsētā pakāpeniski iedarbinās jau tuvākajā laikā.

Pašlaik "Rīgas dārzu un parku" apsaimniekošanā ir 11 hidrobūves – 10 strūklakas un laistīšanas sistēma kanālmalas apstādījumos. Strūklaku uzturēšanai pašvaldība šogad atvēlējusi apmēram 32 500 latu, kas ir gandrīz par 10 tūkstošiem latu vairāk nekā pagājušajā gadā.

Plānots, ka šogad strūklakas atkarībā no laika apstākļiem darbosies līdz pat oktobrim, ik dienu priecējot rīdziniekus un pilsētas viesus no plkst.8 līdz plkst.1.

Taupības nolūkos pagājušajā sezonā strūklakas darbināja ekonomiskajā režīmā – no plkst.13 līdz 19, bet strūklaku Kronvalda parkā pie Kongresu nama – līdz plkst.21. Sākotnēji strūklaku sezonu bija paredzēts beigt 1.septembrī, tomēr atrada papildu līdzekļus to darbības laika pagarināšanai.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais