Divus gadus vecai meitenītei acu pilienu vietā nejauši iepilina acīs superlīmi

Rīgā ceturtdien divus gadus vecai meitenītei māsa nejauši iepilinājusi acīs superlīmi, noturot to par acu pilieniem, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Ātrās palīdzības mediķi meitenīti nogādājuši slimnīcā.

Mediķu palīdzība pagājušajā diennaktī bijusi nepieciešama vēl vairākiem bērniem. Latgalē trīs gadus vecs puika bija iebāzis degunā plakano bateriju, bet cits trīsgadnieks bija norijis monētu. Zemgales pusē slimnīcā nogādāts puika, kurš, iespējams, norijis naglu.

Savukārt Kurzemē gadu vecs puika nepieskatīts bija piekļuvis medikamentiem. Izsauktie mediķi uz vietas bija bērnam izskalojuši kuņģi un nogādājuši slimnīcā novērošanai.

Mediķi atgādina, ka mazi bērni ir pilnībā atkarīgi no pieaugušo vērības un piesardzības, jo šajā vecumā aktīvi iepazīst un izzina pasauli, taču vēl neapzinās iespējamos riskus. Tādēļ vecāki ir atbildīgi par to, lai mazuļiem pēc iespējas nebūtu pieejami dažādi viņu vecumam nepiemēroti priekšmeti, kā arī karsti šķidrumi un citas bīstamas lietas. Tāpat jāraugās, lai medikamenti netiktu glabāti kopā ar jebkādām citām vielām, jo šāda neuzmanība var beigties traģiski.

Latvijā

Šonedēļ tika izziņots mazskaitlīgs gājiens no Saeimas uz Ministru kabinetu, lai protestētu pret pensiju plānu izmaiņām. Jautājums, vai akcijas jēga bija vērsta uz to, lai nākotnē piešķiramās pensijas būtu nevis lielākas, bet gan mazākas, vai tomēr Vecrīgā TV kameru priekšā notika domubiedru vingrināšanās politiskajās aktivitātēs, vai ar gājiena palīdzību tika aizstāvētas kredītiestāžu biznesa intereses?

Svarīgākais