Centralizētā siltumapgāde Rīgā pārtraukta 83,1% namu

Rīgā centralizētā siltumapgāde ir pārtraukta 83,1% namu, aģentūrai BNS pastāstīja Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa informēja, ka centralizētā siltumapgāde ir pārtraukta visās Rīgas pašvaldības dzīvojamās ēkās, kā arī 76,3% pārējo dzīvojamu ēku, jo lēmumu par apkures pārtraukšanu konkrētā namā pieņem tā apsaimniekotāji sadarbībā ar iedzīvotājiem.

Centralizētā siltumapgāde atvienota arī mazliet vairāk nekā pusei jeb 50,5% ārstniecisko iestāžu, kā arī 47,4% izglītības iestāžu, klāstīja Rence.

Pēc RS pārstāves teiktā, pašlaik ir grūti prognozēt, kad siltumapgādes sezona Rīgā beigsies.

Jau ziņots, ka pašlaik lēmumu par apkures pārtraukšanu konkrētā namā pieņem tā apsaimniekotāji sadarbībā ar iedzīvotājiem. Rīgā 99% namu ir modernizētie siltummezgli, un šādu ēku iedzīvotāji var vienoties un automātiski uzstādīt, ka, esot noteiktai āra gaisa temperatūrai, ēkai tiek pārtraukta apkure, savukārt, gaisa temperatūrai pazeminoties, tā automātiski tiek atjaunota.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais