Bijušajam Rīgas pilsētas galvenajam arhitektam Dripem labu darba piedāvājumu nav daudz

Bijušajam Rīgas pilsētas galvenajam arhitektam Jānim Dripem labu darba piedāvājumu nav daudz.

To viņš ceturtdien atzina intervijā LNT raidījumā "900 sekundes".

Dripe norādīja, ka pašlaik ir bezdarbnieks, un darba tirgus ir piesātināts. "Nav jau tā, ka labi piedāvājumi nāktu kā no pārpilnības raga," viņš sacīja, atzīstot, ka personīgi ir diezgan sarežģītā situācijā.

Vērtējot situāciju arhitektūras jomā Rīgā, Dripe sacīja, ka pašlaik ir klusuma, recesijas periods un nekas īpaši netiek būvēts. Pilsētai pašlaik būtu intensīvi jāattīsta lielie, konceptuālie projekti - Skanstes ielas reģions, Kārļa Ulmaņa gatve, abi Daugavas krasti, klāstīja bijušais Rīgas galvenais arhitekts.

"Tas ir stratēģiski svarīgi pilsētai, un tas ir jādara," viņš teica, piebilstot, ka pašlaik gan pilsēta to aktīvi nedara.

Jau vēstīts, ka līdzšinējais pilsētas galvenais arhitekts Dripe darbu šajā amatā beidza 28.februārī, jo ar viņu netika pagarināts darba līgums. Pašvaldība uz arhitekta biroja vadītāja amatu plāno rīkot konkursu, bet pašlaik Dripes pienākumus veic Regīna Bula, kas ir viņa līdzšinējā vietniece. Dripe par Rīgas galveno arhitektu strādāja kopš 2006.gada februāra.

Latvijā

Šodien, 17. oktobrī, AS "Latvenergo" svinīgi atklāj Telšu (Telšiai, Lietuva) vēja parka būvniecības sākumu Lietuvā, ieliekot simbolisku kapsulu tā pamatos. Paredzams, ka parkā atjaunīgo enerģiju Baltijas valstu tirgum sāks ražot jau 2026. gadā, ienākumiem nonākot Latvijas budžetā. Šis notikums apliecina Latvenergo stratēģisko apņēmību arī turpmāk būt vadošajam atjaunīgās enerģijas komersantam Baltijas valstīs, izmantojot trīs resursus – ūdeni, sauli un vēju.

Svarīgākais