Divas skolas Rīgā varētu tikt pie lielajiem futbola laukumiem

Divas skolas Rīgā varētu tikt pie lielajiem futbola laukumiem, taču galīgais lēmums par dāvinājuma saņemšanu no Latvijas Futbola federācijas jāpieņem Rīgas domei (RD).

RD Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru BNS informēja, ka Pilsētas īpašuma komiteja pirmdien akceptējusi dāvinājuma - futbola laukumu mākslīgā seguma – pieņemšanu no Latvijas Futbola federācijas, lai pie divām skolām izveidotu 95x65 metrus lielus futbola laukumus.

Plānots, ka futbola laukumi atradīsies pie Rīgas 49. vidusskolas K.Valdemāra ielā 65 un Rīgas futbola skolas lietojumā esošā sporta centra Uzvaras bulvārī 10.

Kopējā paredzamā dāvinājuma vērtība ir gandrīz 83 tūkstoši latu.

Savukārt laukumu pamatņu sagatavošanai, aprīkojuma uzstādīšanai, teritoriju labiekārtošanai un uzturēšanai būs nepieciešami pašvaldības līdzekļi. Laukumu izveidei plānots izlietot investīciju programmas sadaļā "Teritoriju labiekārtošana" pieejamo finansējumu. Pirms tam Rīgas domei vēl jālemj par dāvinājuma pieņemšanu no Latvijas Futbola federācijas.

2010.gadā Rīgas pašvaldība no Latvijas Futbola federācijas saņēma 35 jaunus futbola laukumu mākslīgos segumus – desmit laukumu ar kopējo izmēru 20x40 metru un 25 laukumus ar kopējo izmēru 13x21 metrs. Seguma piegādes un uzstādīšanas darbus saviem spēkiem un par saviem līdzekļiem veica Latvijas Futbola federācija, savukārt par pilsētas līdzekļiem tika būvētas sporta laukumu nesošās pamatnes mākslīgā futbola laukuma seguma uzstādīšanai, kā arī ieguldīti līdzekļi apgaismojuma izveidē un teritoriju iežogošanā.

Latvijā

Jau bijām sailgojušies pēc elektroniskās mūzikas pārstāves Vulturas, lai gan gada atskata periodā viņa jau atzīmējusies ar diviem singliem “Šķel” un “Adrenalīns”. Nu jauna dziesma un video ar nosaukumu “Es un manas domas”, turklāt izziņots, ka gaidāms arī albums, pie tam iepriekš angliski dziedošajai mūziķei tas šoreiz pilnībā būs latviešu valodā.

Svarīgākais