Rīgas brīvostas teritorijā piesārņotās augsnes attīrīšana varētu ilgt visu vasaru

Tuvāko dienu laikā plānots savākt izgāztos naftas produktus Rīgas brīvostas teritorijā pie robežas ar Krēmeru dabas liegumu, bet piesārņotās augsnes attīrīšana varētu ilgt visu vasaru, informē "Eko osta", kas veic piesārņojuma savākšanas darbus.

Kopumā ar ekskavatoriem plānots izrakt 10 kubikmetrus piesārņotās augsnes, kuru pēc tam paredzēts attīrīt. Augsnes attīrīšanas process varētu aizņemt visu vasaru. Naftas produktu savākšanu būtiski apgrūtina arī izdangātie ceļi un tehnikas nokļūšana līdz vietai, kur tika izgāzti naftas produkti.

Atšķirībā no sākotnējās informācijas, ka pie naftas produktu izgāšanas vainojams kāds pagrīdes autoserviss, apkārtnes iedzīvotāji "Eko ostai" pastāstījuši, ka kopš padomju laikiem vietā, kur pašlaik izgāzti naftas produkti, atradusies aptuveni 20 kubikmetru liela cisterna, kura bijusi daļēji piepildīta ar naftas produktiem.

"Eko ostā" aģentūra BNS uzzināja, ka cisternu esot iekārojuši metāllūzņu vācēji, kuri izgāzuši naftas produktus un cisternu aizveduši projām. Savukārt automašīnu gaisa filtri cisternā varētu būt nokļuvuši, tos cisternā izmetot negodprātīgiem apkārtnes iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka Valsts vides dienests pirmdien saņēma informāciju, ka Rīgas brīvostas teritorijā pie robežas ar Krēmeru dabas liegumu izgāzts 500 līdz 1000 litru naftas produktu kopā ar automašīnu gaisa filtriem.

Svarīgākais