Siltumenerģijas tarifs Rīgā aprīlī nemainās

Šogad aprīlī Rīgas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" (RS) norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju piemēros tarifu 34,01 lats par megavatstundu (Ls/MWh), kas ir tikpat, cik martā, aģentūrai BNS pavēstīja RS informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Salīdzinot ar 2010.gada aprīli, siltumenerģijas tarifs Rīgā samazinās par 2%.

Rence klāstīja, ka siltumenerģijas tarifs noteikts, pamatojoties uz Latvijas dabasgāzes kompānijas "Latvijas gāze" noteiktajiem dabasgāzes tirdzniecības gala tarifiem aprīlī, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības cenai līdz 150 latiem par tūkstoti normālkubikmetru.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam RS siltumenerģijas tarifi var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai, atgādināja Rence.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, "Dalkia City Heat" - 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" - 0,005%.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais