Panorāmas ratu pārcels no Līvu laukuma uz Esplanādi

Līvu laukumā esošo panorāmas ratu svētdien sāka demontēt, lai pārvestu uz īslaicīgo atrakciju parku Esplanādē.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka atbilstoši pašvaldības ar uzņēmumu "Game service group" noslēgtajam līgumam panorāmas rats Līvu laukumā varēja atrasties līdz svētdienai, 27.martam.

Pašlaik ar šo uzņēmumu ir noslēgts līgums par atrakciju parka izvietošanu Esplanādē. Paredzēts, ka dažādas atrakcijas, ieskaitot panorāmas ratu, tur atradīsies no 2. līdz 24.aprīlim, taču nav izslēgts, ka "Game service group" šo līgumu varētu lūgt pagarināt, sacīja Vidauskis.

Jau vēstīts, ka panorāmas ratu Līvu laukumā uzstādīja pērn decembra sākumā.

Lai panorāmas ratu varētu novietot pilsētvidē, uzņēmējam jāiegūst publiskā pasākuma atļauja. Sākotnēji par panorāmas rata atrašanos Līvu laukumā atļauja bija noslēgta līdz 10.janvārim, taču tad pagarināta līdz 27.martam.

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") iepriekš izteicies, ka gribētu, lai panorāmas rats pilsētā paliktu arī turpmāk.

Panorāmas ratu Līvu laukumā uzstādīja pērn decembra sākumā, kad jau bija uzsnidzis sniegs un gaisa temperatūra bija zem 0 grādiem. Tomēr, tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, panorāmas rats bija gana pieprasīta atrakcija.

Svarīgākais