Rīgas būvvalde atbalsta tirdzniecības kompleksa būvniecību A.Deglava ielā

Rīgas pilsētas būvvaldes padome ceturtdien atbalstīja īslaicīgas lietošanas tirdzniecības kompleksa būvniecību Augusta Deglava ielā 96b, aģentūrai BNS pavēstīja būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Kristīne Pētersone.

Padome pieņēma lēmumu sagatavot un izsniegt plānošanas un arhitektūras uzdevumu īslaicīgas lietošanas tirdzniecības kompleksa jaunbūvei.

Būvvaldes padomes sēdē izskatīja kopumā 18 jautājumus, tostarp pagarināja derīguma termiņu diviem iepriekš saskaņotiem būvprojektiem, noteica kultūrvēsturisko vērtību divām ēkām, atbalstīja nosacījumu izsniegšanu zemes ierīcības projektu izstrādei septiņiem zemes gabaliem un lēma par citiem jautājumiem.

Pētersone informēja, ka padome atbalstīja lūgumu atkārtoti akceptēt būvprojektu daudzstāvu dzīvojamo ēku kompleksa jaunbūvei Aptiekas ielā 4, kā arī pagarināt akceptētā būvprojekta "Kolumbārija jaunbūve Varoņu ielā" derīguma termiņu. Savukārt, izvērtējot padomei iesniegto būvprojektu viesnīcas rekonstrukcijai un daudzstāvu dzīvojamās ēkas jaunbūvei Slokas ielā 1, padome norādīja uz nepieciešamajiem papildinājumiem un atteica būvprojekta akceptēšanu. "Pārstrādātais būvprojekta risinājums atkārtoti iesniedzams izskatīšanai Rīgas pilsētas būvvaldes padomes sēdē," viņa piebilda.

Ēkas Andreja Pumpura ielā 3 un Ieroču ielā 10 padome novērtēja kā kultūrvēsturiski vērtīgas, un Rīgas pilsētas būvvaldes padome arī atbalstīja sešu zemes gabalu sadalīšanu Bajāru ielā 32, Dauguļu ielā 87, Lucavsalas ielā 7, Varkaļu ielā 13, Šķērsielā 22, Rudzu ielā 14 un zemes gabalu apvienošanu Kāļu ielā 7.

Rīgas pilsētas būvvaldes padomes galvenie uzdevumi ir izskatīt pilsētbūvnieciski nozīmīgus, lielus projektus un teritorijas detālplānojuma projektus to projektēšanas gaitā, kā arī izvērtēt būvvaldes amatpersonu sagatavotos plānošanas un arhitektūras uzdevumus. Padome izskata arī stratēģiskus jautājumus par normatīvo aktu un tehnisko rādītāju interpretāciju, apbūves rādītāju izmantojumu un pieļaujamās atkāpes no tiem, ja rodas dažādi viedokļi.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais