Ušakovs ar iedzīvotājiem spriedīs par Mazās Arkādijas nākotni

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") ceturtdien tiksies ar Āgenskalna iedzīvotājiem, lai apspriestu Mazās Arkādijas nākotni, aģentūru BNS informēja Rīgas domes (RD) Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saruna notiks Mazās Arkādijas skvērā un sāksies plkst.12.

Jau vēstīts, ka rīdziniekus, kuri dzīvo Āgenskalnā, pārsteigusi iecere apbūvei nodot Mazo Arkādijas parku. Parkā iecerēts uzbūvēt divas daudzstāvu dzīvojamās mājas, biroja ēku un pazemes autostāvvietu, tādēļ izcērtot arī 30 koku.

"Parks neskarts bija gan cariskās Krievijas laikā, gan vācu okupācijas laikā, gan padomju laikos, bet tagad modernajā Latvijā ir ideja apgrozīt naudu un uzbūvēt ēkas," teicis režisors Askolds Saulītis, kurš ir pārliecināts, ka iedzīvotāji panāks, ka parks netiks apbūvēts.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis savukārt norādīja, ka šī teritorija oficiāli nekad nav bijusi parka statusā, turklāt tas ir privātīpašums. Galīgais lēmums par būvniecību šajā teritorijā būs jāpieņem Rīgas domei.

Rīgas mērs paudis uzskatu, ka Mazā Arkādija arī turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs. Viņš norādījis, ka "šī teritorija un Arkādijas parks veido vienotu vēsturisku zaļo teritoriju. Pašvaldībai ir jāmeklē tiesiskas iespējas, kā saglabāt Mazās Arkādijas skvēru".

Saskaņā ar būvniecības plāniem līdz 25.martam turpinās sabiedriskā apspriešana būvniecības iecerei.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais