Ušakovs meklēs veidus kā neatļaut būvniecību Arkādijas parkā

Rīgas domes (RD) priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs") uzskata, ka Mazā Arkādija arī turpmāk jāsaglabā kā pilsētas skvērs.

Tā viņš norādījis, komentējot ieceri Mazajā Nometņu ielā jeb tā sauktajā Mazajā Arkādijas parkā būvēt divas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, biroju ēku un pazemes stāvvietu simts automašīnām, aģentūru BNS informēja RD.

Saistībā ar šiem būvniecības plāniem līdz 25.martam turpinās sabiedriskā apspriešana būvniecības iecerei.

"Šī teritorija un Arkādijas parks veido vienotu vēsturisku zaļo teritoriju. Pašvaldībai ir jāmeklē tiesiskas iespējas, kā saglabāt Mazās Arkādijas skvēru," uzsvēris Ušakovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzija (LTV) ceturtdien ziņoja, ka rīdziniekus, kuri dzīvo Āgenskalnā, pārsteigusi iecere apbūvei nodot Mazo Arkādijas parku. Parkā iecerēts uzbūvēt divas daudzstāvu dzīvojamās mājas, biroja ēku un pazemes autostāvvietu, tādēļ izcērtot arī 30 koku.

“Parks neskarts bija gan cariskās Krievijas laikā, gan vācu okupācijas laikā, gan padomju laikos, bet tagad modernajā Latvijā ir ideja apgrozīt naudu un uzbūvēt ēkas,” televīzijai teica režisors Askolds Saulītis, kurš ir pārliecināts, ka iedzīvotāji panāks to, ka parks netiks apbūvēts.

Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis savukārt norādīja, ka šī teritorija oficiāli nekad nav bijusi parka statusā, turklāt tas ir privātīpašums. Galīgais lēmums par būvniecību šajā teritorijā būs jāpieņem Rīgas domei.

Svarīgākais