Rīgas centrā izlīmēti plakāti, kuros kariķēts Vilnītis

© Viesturs Radovics

Rīgas centrā pagājušajā naktī nezināmi cilvēki izlīmējuši plakātus, kuros kariķēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis. Plakāti izlīmēti uz dzīvāko ielu krustojumos esošajiem afišu stabiem, piemēram, Raiņa bulvārī, Valdemāra ielā, Merķeļa ielā un citviet.

Uz plakātiem attēlots KNAB oficiālais simbols - melns ērglis, taču putna galvas vietā ir Vilnīša galva. KNAB simbols attēlots, kārtojot dabiskās vajadzības. Šis melnbaltais plakāts uz raibo kultūras afišu fona ir labi pamanāms.

Jau ziņots, ka pirmdien notikumi ap KNAB risinājās straujā tempā. Rīta pusē Vilnītis pavēstīja, ka tiks ierosināta disciplinārlieta pret vietnieku Alvi Vilku. Pēcpusdienā tas arī tika izdarīts, un uz izmeklēšanas laiku Vilks ir atstādināts no amata.

Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers valdībai ierosinājis izveidot komisiju Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanai.

Latvijā

Kāpēc bruņotie spēki nenotrieca ar sprāgstvielām aprīkoto krievu dronu, kāpēc nebrīdināja par civilo aizsardzību atbildīgos? Šie bija tikai daži no neatbildētajiem jautājumiem pēc Krievijas palaistā drona nokrišanas Gaigalavā. Viena no nepateiktajām atbildes daļām slēpjas faktā, ka Militārajai policijai par nokritušo objektu paziņoja policija, savukārt tā saņēma zvanu no vietējā iedzīvotāja, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Lai arī nepatīkama un kļūdu pilna, šī bijusi laba mācībstunda nākotnei. 

Svarīgākais