Rīgas centrā divi ugunsgrēki; mirusi sešus gadus veca meitene

© Gints Ivuškāns, f64

Rīgas centrā pirmdienas vakarā notikuši divi ugunsgrēki dzīvojamās mājās, pretēji iepriekš sniegtajai informācijai, mediķiem tomēr nav izdevies izglābt sešus gadus vecu bērnu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere aģentūrai BNS stāstīja, ka sešus gadus vecā meitene pati izsaukusi glābējus uz ēku Lāčplēša un Avotu ielas stūrī. Tur uguns bija izplatījusies pa virtuvi un koridoru kopumā 20 kvadrātmetru platībā. Mājās bijusi arī vecmāmiņa, kura no dzīvokļa izkļuvusi.

Vetere stāstīja, ka vecmāmiņa ar mazmeitu skatījušās televizoru, kad tas pārstājis darboties. Tobrīd jau dedzis koridors. Vecmāmiņa izkļuvusi no dzīvokļa, taču meitene esot iemukusi atpakaļ un pa telefonu izsaukusi glābējus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša stāstīja, ka mediķi ieradušies piecu minūšu laikā pēc izsaukuma. Lai arī ārsti ilgu laiku cīnījušies par meitenes dzīvību, viņu nav izdevies atdzīvināt. Visticamāk, viņa mirusi no smagas saindēšanās ar dūmiem. Bērns nomira ātrās palīdzības mašīnā.

VUGD informē, ka pirmdien saņemts izsaukums arī uz Brīvības ielu 76. Tur kādā otrā stāva dzīvoklī, iespējams, ugunsgrēku izraisīja gludekļa vads. Māte, redzēdama, ka pati galā saviem spēkiem netiks, paķērusi bērnu un dzīvokli atstājusi. Šajā ugunsgrēkā neviens nav cietis, bet izdegusi dzīvokļa istaba 25 kvadrātmetru platībā, kā arī koridors 12 kvadrātmetru platībā.

Brīvības un Stabu ielas stūrī šī ugunsgrēka dēļ bija nobloķēta satiksme, novēroja aģentūra BNS.

Svarīgākais