Rīgā plīsuša ūdensvada dēļ applūst Tērbatas iela

© Viesturs Radovics

Rīgā, Tērbatas ielas posmā no Merķeļa līdz Elizabetes ielai plīsis liela diametra ūdensvads, aplūstot ielai, kādēļ nācies evakuēt arī ielu malās novietotos auto.

Uzņēmuma "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks aģentūru BNS informēja, ka plīsis 600 milimetru diametra ūdensvads, kas ir salīdzinoši liels ūdensvads. Ūdensvads plīsis trijstūrī, kas veidojas starp Tērbatas, Merķeļa, Elizabetes un Brīvības ielu, ietverot arī valdības ēku.

Saistībā ar avāriju nācies evakuēt ielu malās novietotos aptuveni desmit auto, kuri pārvietoti pēc iespējas tuvu iepriekšējam atrašanās vietām. Tomēr, ja iedzīvotājiem radušies sarežģījumi un kāds nevar atrast savu spēkratu, sīkāku informāciju var iegūt Rīgas Pašvaldības policijā, kura evakuāciju veikusi.

Īsi pēc plkst. 19 ūdensvada avārija lokalizēta, izplūdes vairs nav un "Rīgas ūdens" darbinieki sākuši remontdarbus. Precīzus datus par to, cik ēkām ūdens apgāde ir traucēta, uzņēmums sola aptuveni pēc stundas.

Pagaidām Mucenieks prognozēja, ka ūdensapgādes traucējumi varētu būt nebūtiski un līdz darba nedēļas sākumam plīsušais posms jau varētu būt salabots.

"Liela mēroga ūdensapgādes traucējumi nav paredzami," informēja "Rīgas ūdens" pārstāvis.

Svarīgākais