Pārdaugavā iespējamo plūdu laikā būs novērošanas posteņi

Pārdaugavā plūdu laikā tiks izvietoti novērošanas posteņi, piektdien vienojās amatpersonas.

Piektdien notika visu atbildīgo dienestu un institūciju sanāksme, kurā tika spriests par rīcības plānu plūdu draudu un to izraisīto seku likvidēšanā Kurzemes rajonā un Zemgales priekšpilsētas teritorijā, aģentūru BNS Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis.

Pārdaugavā iespējamās plūdu vietas ir Bolderājā, Lucavsalā, Voleros, Daugavgrīvā, pie Beķermuižas, Krēmeros un vēl dažas citas vietas.

Pārdaugavas izpilddirektors Māris Kalve informēja, ka neatliekamie jautājumi, kas vēl jāatrisina, ir novērošanas posteņu izveidošana, komunikācija ar apdraudēto rajonu iedzīvotājiem, dzīvojamo namu un iedzīvotāju skaita precizēšana, izmitināšanas apstākļu apzināšana izvietošanas vietās, sadarbības konkretizēšana ar atsevišķiem dienestiem.

Sanāksmē piedalījās Valsts Ugunsdrošības un glābšanas dienesta speciālisti, Pašvaldības policijas Rīgas Kurzemes un Zemgales iecirkņu priekšnieki, SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” pārstāvji, kā arī speciālisti no domes Labklājības departamenta, Tieslietu ministrijas, AS “Latvijas gāze” , Rīgas Sociālā dienesta Pārdaugavas rajona nodaļas, Zemessardzes studentu bataljona kaujas atbalsta rotas, Rīgas brīvostas un Latvijas Sarkanā krusta.

Svarīgākais