"Kino Citadele" atsāks informatīvu kampaņu par konfliktsituācijām zālē

“Kino Citadele” atsāks informatīvu kampaņu par konfliktsituācijām zālē, pirms katras filmas demonstrējot nelielu videorullīti.

Tuvākajā laikā par konfliktiem skatītāji filmas laikā kinoteātra darbiniekus varēs informēt arī ar īsziņu, trešdienas vakarā Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” teica SIA "Forum Cinemas" direktors Atis Amoliņš.

“Skaidrs, ka mēs domājam, ko darīt tālāk, lai uzlabotu situāciju. Pirmais - rādīsim klipu bez pārtraukuma, otra lieta – ar sms īsziņu skatītāji zālē varēs saukt pēc palīdzības. Domāju, ka tas noteikti uzlabos drošību,” teica Amoliņš.

Viņš stāstīja, ka pagājušajā gadā septiņpadsmit nedēļu garumā pirms katras filmas tika rādīts pusotras minūtes garš klips par iespējamām konfliktsituācijām zālē. Kā risinājums klipā ieteikts informēt kinoteātra darbiniekus, kas to palīdzēs novērst.

“Septiņpadsmit nedēļas šo klipu redzējuši vairāk kā 400 000 skatītāju, piektdien mēs to rādīsim atkal,” teica Amoliņš.

Viņš apliecināja, ka iekšējās kārtības noteikumi paredz, ka pašlaik biļešu kontrolieri divas reizes seansa laikā ieiet zālē un pārbauda kārtību. Viņi iegājuši arī liktenīgajā vakarā. “Ja konstatācijas nebija, tad pieļauju, ka strīds nenotika divu stundu garumā,” atbildēja “Forum Cinemas” direktors.

Jau ziņots, ka sestdien, 19.februārī, kinoteātrī "Kino Citadele" pēc filmas ar četriem šāvieniem tika nogalināts kāds vīrietis. Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesa pirmdien šāvējam - Nikolajam Zikovam – piemēroja apcietinājumu.

Viņa advokāts stāstīja, ka klients bija nedaudz nokavējis seansu un iegājis zālē ar popkornu un kokakolu. Filmas skatīšanās laikā Zikovs popkornu, kā jau vairums cilvēku, ēdis. Cietušais gan dažas reizes aizrādījis, ka viņš pārāk skaļi ēdot popkornu, bet tad piecēlies, izrāvis popkorna iepakojumu un nometis to zemē. Līdz šim publiskajā vidē nonākušās liecības, kā viss risinājās, ir pretrunīgas.

Svarīgākais