Rīgas zoodārza pundurkrokodili tiek pie vārdiem - Sirsniņa un Ivans Bargais

Rīgas zooloģiskajā dārzā diviem no pieciem Rietumāfrikas pundurkrokodiliem pirmdien tika doti vārdi - Sirsniņa un Ivans Bargais, žurnālistiem pastāstīja zoodārza pārstāvis Ingmārs Līdaka. Pats lielākais un niknākais no jaunajiem pundurkrokodiliem tika pie vārda Ivans Bargais, kuru tā jau kādu laiku dēvēja kopēja Sanita Govoruhina, savukārt par mazākās krokodilmeitenes Sirsniņas krusttēvu kļuva "Latvijas Mobilā telefona" prezidents Juris Binde. Sirsniņa vārdu ieguva sava gaišā pieres laukuma dēļ, kurš ir sirds formā.

Binde saņēma arī krusttēva sertifikātu.

"Lai arī krokodilu dzimumu pašlaik vēl droši noteikt nevar, ir pamats domāt, ka zoodārzā ir divi krokodilu puiši un trīs meitenes," klāstīja Līdaka.

Atlikušajiem trīs pundurkrokodiliem vārdus līdz 6.martam varēs ieteikt zoodārza Tropu mājas apmeklētāji, kurus pēc tam izvērtēs žūrija un noteiks labākos.

Rietumāfrikas pundurkrokodilus zoodārzs saņēma no Pilzenes zoodārza Čehijā 2009.gada 20.oktobrī. Līdaka uzsvēra, ka ar Pilzenes zoodārzu Rīgas zoodārzam ir ilgstoša sadarbība.

Patlaban krokodili sver no 800 līdz 100 gramiem un ir aptuveni 70 centimetru gari, pieauguši tie mēdz sasniegt 1,5 metru garumu.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais