Zoodārzā sāksies Tropu mēnesis

© publicitātes foto/Rīgas zoodārzs

Nu jau devīto gadu februāris Rīgas Zooloģiskajā dārzā tiek dēvēts par "Tropu mēnesi" un no 7.februāra līdz 6.martam ik sestdienu un svētdienu no plkst. 12 līdz 16 apmeklētāji tiek aicināti uz sarunām par tiem dzīvniekiem, kuru dzimtenē nepazīst ne sniegu, ne salu.

Šogad "Tropu mēneša" pasākumi norisināsies zoodārza Tropu mājā un Akvāriju ekspozīcijā. Radošajās darbnīcās un izziņas maršrutos varēs pētīt sīkdzīvniekus ar lupas palīdzību, pārbaudīt drosmi, turot rokās tūkstoškāji, ķirzaku vai citu "kustoni", piedalīties bruņrupuču un krokodilu barošanā, vērot noslēpumaino nakts dzīvnieku gaitas un pētīt to maņas. Šīs un vēl citas aktivitātes paredzētas turpmākās četras nedēļu nogalēs, sākot ar 12. februāri. Savukārt darba dienās uz tematiskām ekskursijām var pieteikties skolēnu grupas.

Tomēr vissvarīgākais "O!Kartes" Tropu mēneša pasākums iecerēts pirmdien, 7. februārī plkst. 13, kād notiks ropu mēneša atklāšana un vārda došanas svinības diviem no pieciem Rietumāfrikas pundurkrokodiliem.

Pusotru gadu vecie krokodilēni 1. februārī tika ielaisti lielajā Tropu mājas krokodilu baseinā uz pastāvīgu dzīvi un nu tiem laiks iegūt arī nopietnus vārdus. Pie diviem rāpulēniem krustvecāki ar cienastu ieradīsies jau pirmdien, bet atlikušajiem trim vārdus domāt varēs "Tropu mēneša" pasākumu dalībnieki.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais