Mareks Segliņš "Rīgas namu" valdē iecelts jaunu projektu dēļ

SIA “Rīgas nami” valdes locekļu skaits ir paplašināts līdz trim cilvēkiem, ieceļot amatā ekspolitiķi Mareku Segliņu (Tautas partija), jo pašvaldības uzņēmumam nodotas jaunas funkcijas un uzdevumi, aģentūru BNS informēja Rīgas vicemēra Andra Amerika (LPP/LC) biroja pārstāve Liene Pētersone.

Vicemēra pārstāve atsaucās uz 2009.gada Rīgas domes lēmumu likvidēt “Rīgas kultūras aģentūru”, kad daļa tās funkciju tika nodotas pašvaldības Kultūras departamentam, bet daļa “Rīgas namiem”.

Pētersone minēja, ka “Rīgas namu” pārziņā ir nodrošināt Rīgas pilsētas izstāžu zāles, kinoteātra „Rīga” un Rīgas Kongresu nama darbību. Tāpat SIA "Rīgas nami" darba kārtībā esot vēl vairāku projektu realizēšana, piemēram, akustiskās koncertzāles izbūve Kongresa namā, Latvijas Nacionālās operas III kārtas realizēšana, jautājumi, kas skar Saktas puķu tirgu.

"Ievērojot Mareka Segliņa izglītību, līdzšinējo pieredzi un zināšanas jurisprudencē, kā arī valsts un pašvaldības darbā, tika pieņemts lēmums, nerīkojot konkursu, iecelt viņu vakantajā "Rīgas namu" valdes locekļa amatā," teica Pētersone.

Segliņa kompetencē būšot jautājumi par “Rīgas namu” īpašumā esošo, valdījumā vai apsaimniekošanā nodoto nekustamo īpašumu attīstības un investīciju projektu juridisko nodrošinājumu.

Segliņš balotējās, bet neiekļuva 10.Saeimā. Iepriekš sarunā ar BNS viņš sacīja, ka tas būs viņa pastāvīgais darbs. Valdes locekļa amatā viņš iecelts 7.janvārī.

Svarīgākais