Zoodārza žirafu puikām vēl kādu laiku būs jāgaida žirafu meitene

Lai gan Rīgas zooloģiskais dārzs pēdējos gados ticis pie četriem staltiem žirafu puikām, Rotšilda žirafu meitene zoodārzā varētu ierasties tikai pēc trim līdz četriem gadiem, aģentūrai BNS prognozēja zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

"Ar žirafēm vēl vajadzīga pacietība, lielie projekti notiek lēni un pārdomāti," sacīja Līdaka. Rīgas zoodārzs patlaban stāv rindā uz žirafu meiteni, bet līdz viņas atbraukšanai vēl paies kāds laiks. Tikmēr vēl jāturpina mācīties strādāt ar lielajiem dzīvniekiem, ko vieglāk esot apgūt ar viena dzimuma žirafu grupu. Pilnībā jāapgūst žirafu mājas lietošana, domstarpību novēršana starp dzīvniekiem, un tie jāpieradina tik tālu, lai žirafes labprātīgi noliektu kaklu, kad nepieciešams paņemt asins analīzes.

Līdz ar žirafu meitenes ierašanos trīs no četriem žirafu puikām dosies uz citiem zoodārziem, bet Rīgā paliks tikai viens žirafu pāris, pastāstīja Līdaka. Tomēr vēl neesot iespējams pateikt, kad tas varētu notikt.

Pašlaik Rīgas zoodārzā mīt žirafu puikas Piks, Periskops, Usmi un Kimi, kuri mitinās 2007.gadā pabeigtajā Žirafu mājā. Žirafēm izšķir deviņas pasugas. Rīgas zoodārzā pārstāvētās Rotšilda žirafes dabā sastopamas Ugandā un Kenijas ziemeļu un centrālajā daļā.

Iepriekš žirafes Rīgas Zooloģiskajā dārzā bija laika posmā no 1972. līdz 1979. gadam, kad tās mitinājās Ziloņu mājā. Diemžēl drēgnās telpas žirafu turēšanai bija nepiemērotas, un apmeklētāju tik iemīļotie dzīvnieki slimoja, līdz nomira.

Svarīgākais