Ugunsdzēsēji šodien pārbaudīs ugunsdrošības noteikumu ievērošanu Rīgas zoodārza ēkās

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektori šodien veiks pārbaudi Rīgas zoodārza ēkās, lai pārliecinātos, vai tiek ievēroti ugunsdrošības noteikumi.

VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš aģentūrai BNS iepriekš pastāstīja, ka pēdējā pārbaude zooloģiskajā dārzā veikta pērn 19.augustā un tad nekādi būtiski ugunsdrošības noteikumu pārkāpumi netika konstatēti.

Tomēr, ņemot vērā pagājušās piektdienas rītā notikušo ugunsgrēku, VUGD inspektori otrdien un trešdien veiks pārbaudes citās zooloģiskā dārza ēkās, lai pārliecinātos, vai tiek ievēroti ugunsdrošības noteikumi. "Visu ēku detalizēta pārbaude," uzsvēra Āboliņš.

Jau ziņots, ka pagājušā piektdienā agri no rīta izcēlies ugunsgrēks Rīgas zoodārza zebru mājā, bojā gājuši vairāki dzīvnieki, cilvēki liesmās nav cietuši.

Ugunsgrēkā gājuši bojā trīs strausi, trīs zebras un dižantilope, kas atradušies degošajā zebru mājā. Ierodoties ugunsdzēsējiem, dzīvniekus vairs nav bijis iespējas glābt.

Ugunsgrēks varētu būt izcēlies no sildītājiem, kas izmantoti ēkas apsildīšanai, taču precīzu ugunsgrēka iemeslu noskaidros policija.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais