Rīgā mācības atsāktas visās skolās

Rīgā ceturtdien pēc brīvlaika mācības atsāktas visās vispārizglītojošajās skolās, ceturtdien pavēstīja Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta departamenta priekšnieks Guntis Helmanis.

No izglītības iestādēm saņemtā informācija liecina, ka lielākas problēmas ir Rīgas 5.speciālajai internātpamatskolai Baltāsbaznīcas ielā - vienā no trīs tās rīcībā esošajām ēkām uz jumta esošā sniega dēļ ir sūce gar sienu pēdējā stāvā. Lai izvairītos no īssavienojuma, šajā ēkā mācību process uz vienu dienu atcelts. Paredzēts, ka tur līdz piektdienai šī liksta būšot novērsta. Pārējās šīs skolas ēkās mācības notiek.

Problēmas vairāku galvaspilsētas skolu darbībā ir piebraucamo ceļu dēļ, kas ne visur ir ērti izbraucami. "Rīgas serviss" turpina tīrīt sniegu no skolu ēku jumtiem, kas var ierobežot kustību pie izglītības iestādēm, sacīja Helmanis.

Viņš norādīja, ka kopš pirmdienas strādā arī visas pirmsskolas izglītības iestādes.

Jau vēstīts, ka Rīgā pastiprināta uzmanība pievērsta izglītības un sociālo iestāžu ēku jumtu atbrīvošanai no biezās sniega segas.

Tāpēc Īpašuma departamentam un pašvaldības uzņēmumam "Rīgas serviss" uzdots pastiprinātā režīmā, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī papildu resursus, nodrošināt pašvaldības izglītības, sociālo un kultūras iestāžu ēku jumtu tīrīšanu. "Rīgas servisam" uzdots arī attīrīt piebraucamos ceļus pie pilsētas skolām un bērnudārziem, lai nodrošinātu operatīvā transporta piekļuvi pie izglītības iestādēm.